Читај ми

ПРОМОЦИЈА ОРГАНСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор „UNIVEREXPORT DOO“ из Новог Сада Драгослав Вучуревић потписали су у Градској кући Протокол о сарадњи са циљем да се допринесе унапређењу органске производње на територији Града Новог Сада. Тим протоколом, Град и „UNIVEREXPORT DOO“ сагласили су се да ће спроводити заједничке активности на промоцији органске производње, а у складу са важећим Акционим планом развоја органске и контролисане производње у пољопривреди на територији Новог Сада.

- Све је већа потражња грађана за здравом храном и ми смо то препознали као велику шансу да помогнемо нашим пољопривредницима, а и „UNIVEREXPORT“ је, као дистрибутер тих производа, препознао значај у промоцији здраве хране коју може да понуди становништву. Данас са том, једном од најуспешнијих компанија у Србији, формализујемо сарадњу која подразумева промоцију органске производње на разне начине – кроз наступе на сајмовима, организовање и учешће на предавањима и конгресима, конференцијама и путем саопштења за медије, кроз учешће у пројектима органске производње и кроз друге активности у складу са овим протоколом. Заједнички циљ нам је да буде произведено што више хране високог квалитета и да ту исту здраву храну што више приближимо грађанима Новог Сада, што ћемо, значајним делом, успети и захваљујући овом споразуму - рекао је градоначелник Вучевић и посебно истакао залагање Градске управе за привреду која континуирано спроводи и обезбеђује подстицајне мере за развој органске производње.

Директор „UNIVEREXPORT DOO“ Драгослав Вучуревић захвалио се градској влади што је препознала важност органске хране у данашњем времену и истакао да је та компанија прва увела у своје маркете пре три-четири године здраву, органску храну.

- Важно је да људима укажемо на то колико је значајна здрава храна и да приоритет увек мора бити њен квалитет. Ми смо отишли и корак даље тиме што смо почели да производимо нашу органску храну на 55 хектара, за шта смо већ одрадили сертификацију земљишта, а ове године очекујемо и званично добијање сертификата – рекао је Вучуревић и додао да се нада да ће већ следеће године, са земљишта које се обрађује, на полицама „UNIVEREXPORTА“ бити грађанима на располагању органски производи узгајани на тој земљи.

Нови Сад, 22. мај 2014. година