Čitaj mi

PROMOCIJA ORGANSKE PROIZVODNJE U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor „UNIVEREXPORT DOO“ iz Novog Sada Dragoslav Vučurević potpisali su u Gradskoj kući Protokol o saradnji sa ciljem da se doprinese unapređenju organske proizvodnje na teritoriji Grada Novog Sada. Tim protokolom, Grad i „UNIVEREXPORT DOO“ saglasili su se da će sprovoditi zajedničke aktivnosti na promociji organske proizvodnje, a u skladu sa važećim Akcionim planom razvoja organske i kontrolisane proizvodnje u poljoprivredi na teritoriji Novog Sada.

- Sve je veća potražnja građana za zdravom hranom i mi smo to prepoznali kao veliku šansu da pomognemo našim poljoprivrednicima, a i „UNIVEREXPORT“ je, kao distributer tih proizvoda, prepoznao značaj u promociji zdrave hrane koju može da ponudi stanovništvu. Danas sa tom, jednom od najuspešnijih kompanija u Srbiji, formalizujemo saradnju koja podrazumeva promociju organske proizvodnje na razne načine – kroz nastupe na sajmovima, organizovanje i učešće na predavanjima i kongresima, konferencijama i putem saopštenja za medije, kroz učešće u projektima organske proizvodnje i kroz druge aktivnosti u skladu sa ovim protokolom. Zajednički cilj nam je da bude proizvedeno što više hrane visokog kvaliteta i da tu istu zdravu hranu što više približimo građanima Novog Sada, što ćemo, značajnim delom, uspeti i zahvaljujući ovom sporazumu - rekao je gradonačelnik Vučević i posebno istakao zalaganje Gradske uprave za privredu koja kontinuirano sprovodi i obezbeđuje podsticajne mere za razvoj organske proizvodnje.

Direktor „UNIVEREXPORT DOO“ Dragoslav Vučurević zahvalio se gradskoj vladi što je prepoznala važnost organske hrane u današnjem vremenu i istakao da je ta kompanija prva uvela u svoje markete pre tri-četiri godine zdravu, organsku hranu.

- Važno je da ljudima ukažemo na to koliko je značajna zdrava hrana i da prioritet uvek mora biti njen kvalitet. Mi smo otišli i korak dalje time što smo počeli da proizvodimo našu organsku hranu na 55 hektara, za šta smo već odradili sertifikaciju zemljišta, a ove godine očekujemo i zvanično dobijanje sertifikata – rekao je Vučurević i dodao da se nada da će već sledeće godine, sa zemljišta koje se obrađuje, na policama „UNIVEREXPORTA“ biti građanima na raspolaganju organski proizvodi uzgajani na toj zemlji.

Novi Sad, 22. maj 2014. godina