Читај ми

ПРОМОЦИЈА МАТЕРИЈАЛА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ КОРИШЋЕЊА ДРОГА И АЛКОХОЛА

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је стручном састанку на ком је промовисан материјал за превенцију коришћења дрога и алкохола, а израђен је у оквиру реализације Акционог плана за спровођење активности у борби против дрога на територији Града Новог Сада за период од 2010. до 2013. године.

- Данашњи састанак је намењен стручним сарадницима, наставницима и професорима из школа са територије Новог Сада, а организује га Градска управа за здравство, Дом здравља "Нови Сад" и Клиника за психијатрију Клиничког центра Војводине. Запослени на Клиници за психијатрију Клиничког центра Војводине, одржаће едукацију, и промоцију материјала који је пажљиво припремљен за ову прилику, наставницима и стучним сарадницима који учествују у раду са децом – рекао је проф. др Александар Кираљ.

На састанку су говорили проф. др Никола Вучковић и проф. др Александра Дицков са Клинике за психијатрију Клиничког центра Војводине, док су мр Данијела Будиша психолог и др Стеван Свилокос представили презентацију интерактивног материјала за превенцију коришћења дрога и алкохола и презентацију штампаног превентивног материјала који ће бити дистрибуиран у све основне и средње школе на територији Града, Дечије село, средњошколске домове, Домове здравља и у Саветовалиште за младе.

Програми превенције имплементирани су кроз занимљиве садржаје који ће привући пажњу младих људи који често нису били заинтересовани да чују „сувопарне“ информације о штетности употребе дрога и алкохола. Превентивни садржаји понуђени су у интерактивној форми, интересантној за младе људе, па ће се повећати вероватноћа да буду примећени и простудирани.


Нови Сад, 28. новембар 2011. године