Čitaj mi

PROMOCIJA MATERIJALA ZA PREVENCIJU KORIŠĆENJA DROGA I ALKOHOLA

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je stručnom sastanku na kom je promovisan materijal za prevenciju korišćenja droga i alkohola, a izrađen je u okviru realizacije Akcionog plana za sprovođenje aktivnosti u borbi protiv droga na teritoriji Grada Novog Sada za period od 2010. do 2013. godine.

- Današnji sastanak je namenjen stručnim saradnicima, nastavnicima i profesorima iz škola sa teritorije Novog Sada, a organizuje ga Gradska uprava za zdravstvo, Dom zdravlja "Novi Sad" i Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine. Zaposleni na Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine, održaće edukaciju, i promociju materijala koji je pažljivo pripremljen za ovu priliku, nastavnicima i stučnim saradnicima koji učestvuju u radu sa decom – rekao je prof. dr Aleksandar Kiralj. 

Na sastanku su govorili prof. dr Nikola Vučković i prof. dr Aleksandra Dickov sa Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Vojvodine, dok su mr Danijela Budiša psiholog i dr Stevan Svilokos predstavili prezentaciju interaktivnog materijala za prevenciju korišćenja droga i alkohola i prezentaciju štampanog preventivnog materijala koji će biti distribuiran u sve osnovne i srednje škole na teritoriji Grada, Dečije selo, srednjoškolske domove, Domove zdravlja i u Savetovalište za mlade. 

Programi prevencije implementirani su kroz zanimljive sadržaje koji će privući pažnju mladih ljudi koji često nisu bili zainteresovani da čuju „suvoparne“ informacije o štetnosti upotrebe droga i alkohola. Preventivni sadržaji ponuđeni su u interaktivnoj formi, interesantnoj za mlade ljude, pa će se povećati verovatnoća da budu primećeni i prostudirani. 


Novi Sad, 28. novembar 2011. godine