Читај ми

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ НОВОСАДСКИ СПОРТИСТИ У 2013. ГОДИНИ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар присуствовали су традиционалној свечаности "Спортиста године Града Новог Сада". Свечаности коју 39. пут за редом организује Спортска асоцијација Новог Сада су присуствовали и бројни спортисти, спортски радници, привредници и новинари.

Заменик градоначелника Борко Илић је честитао спортистима на добрим резултатима постигнутим у 2013. години и изразио наду да ће наредна бити још успешнија.

- 2014. је година великих очекивања. Надам се да ће новосадски спортисти поред успеха на престижним светским и европским такмичењима, остварити успех и на олимпијским, а Град ће учинити све што може да их на том путу подржи. У наредном периоду планирамо да повећамо буџет за спорт, а један од приоритета ће и даље бити улагање у школски спорт, како бисмо створили базу и за будуће шампионе- изјавио је Борко Илић.

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар је истакао да присутни спористи имају веома важну улогу и као узор младим генерацијама.

- Иза нас је изузетна година. Веома смо поносни на спортисте који су на најбољи начин представљали Нови Сад и Србију. Иза њих стоји велики рад који је дао резултате и они, у сваком случају заслужују пажњу и подршку - изјавио је Предраг Свилар.

Признања за најбоље спортисте Новог Сада се традиционално додељују у девет категорија. Најбоља женска екипа у 2013. години је Соколско друштво "Војводина" и најбоља мушка екипа је Рукометни клуб "Војводина", а најбољи клуб у целини је Атлетски клуб "Војводина". У категорији спортиста са инвалидитетом за најбољу је и ове године проглашена стонотенисерка Борислава Перић Ранковић, а најбољи тренер је Горан Обрадовић из Атлетског клуба "Војводина". Најбоља новосадска јуниорка у 2013. је џудисткиња Милица Жабић, а најуспешнији јуниор је веслач Никола Кекић.

За најбољег новосадског спортисту и спортисткињу у 2013. години проглашени су они такмичари у индивидуалним спортовима, који већ традиционално постижу добре резултате на међународним такмичењима. Бронзана медаља на Европском првенству била је пресудна да као најбољи спортиста поново буде изабран атлетичар Михаил Дудаш. За најбољу спортисткињу проглашена је Ивана Шпановић, која је за Србију, у скоку у даљ, освојила прву светску медаљу у историји овог спорта. Обраћајући се присутнима Ивана Шпановић се захвалила на признању и истакла да подршка коју Град пружа новосадским спористима много значи и доприноси добрим резултатима.

Нови Сад, 24. децембар 2013. године