Čitaj mi

PROGLAŠENI NAJBOLJI NOVOSADSKI SPORTISTI U 2013. GODINI

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovali su tradicionalnoj svečanosti "Sportista godine Grada Novog Sada". Svečanosti koju 39. put za redom organizuje Sportska asocijacija Novog Sada su prisustvovali i brojni sportisti, sportski radnici, privrednici i novinari.

Zamenik gradonačelnika Borko Ilić je čestitao sportistima na dobrim rezultatima postignutim u 2013. godini i izrazio nadu da će naredna biti još uspešnija.

- 2014. je godina velikih očekivanja. Nadam se da će novosadski sportisti pored uspeha na prestižnim svetskim i evropskim takmičenjima, ostvariti uspeh i na olimpijskim, a Grad će učiniti sve što može da ih na tom putu podrži. U narednom periodu planiramo da povećamo budžet za sport, a jedan od prioriteta će i dalje biti ulaganje u školski sport, kako bismo stvorili bazu i za buduće šampione- izjavio je Borko Ilić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar je istakao da prisutni sporisti imaju veoma važnu ulogu i kao uzor mladim generacijama.

- Iza nas je izuzetna godina. Veoma smo ponosni na sportiste koji su na najbolji način predstavljali Novi Sad i Srbiju. Iza njih stoji veliki rad koji je dao rezultate i oni, u svakom slučaju zaslužuju pažnju i podršku - izjavio je Predrag Svilar.

Priznanja za najbolje sportiste Novog Sada se tradicionalno dodeljuju u devet kategorija. Najbolja ženska ekipa u 2013. godini je Sokolsko društvo "Vojvodina" i najbolja muška ekipa je Rukometni klub "Vojvodina", a najbolji klub u celini je Atletski klub "Vojvodina". U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju je i ove godine proglašena stonoteniserka Borislava Perić Ranković, a najbolji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba "Vojvodina". Najbolja novosadska juniorka u 2013. je džudistkinja Milica Žabić, a najuspešniji junior je veslač Nikola Kekić.

Za najboljeg novosadskog sportistu i sportistkinju u 2013. godini proglašeni su oni takmičari u individualnim sportovima, koji već tradicionalno postižu dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima. Bronzana medalja na Evropskom prvenstvu bila je presudna da kao najbolji sportista ponovo bude izabran atletičar Mihail Dudaš. Za najbolju sportistkinju proglašena je Ivana Španović, koja je za Srbiju, u skoku u dalj, osvojila prvu svetsku medalju u istoriji ovog sporta. Obraćajući se prisutnima Ivana Španović se zahvalila na priznanju i istakla da podrška koju Grad pruža novosadskim sporistima mnogo znači i doprinosi dobrim rezultatima.

Novi Sad, 24. decembar 2013. godine