Читај ми

ПРИВРЕМЕНА ИЗМЕНА РЕЖИМА САОБРАЋАЈА НА ДЕЛУ БУЛЕВАРА МИХАЈЛА ПУПИНА И У УСПЕНСКОЈ УЛИЦИ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да ће, због извођења радова на уређењу дела градског језгра Новог Сада, који почињу у понедељак, 01. марта 2021. године, доћи ће до привремене измене режима саобраћаја на делу Булевара Михајла Пупина и у Успенској улици.

Радови започињу спајањем новопројектоване канализације на постојећи шахт који се налази у раскрсници Булевара Михајла Пупина, Јеврејске и Успенске улице, као и изградњом аутобуске нише у Успенској улици и пешачког дела до Успенске цркве. Планирани рок завршетка ове фазе радова је око 15 дана.

Током наведеног периода предвиђено је затварање десне коловозне траке на  Булевару Михајла Пупина, на деоници од биоскопа „Арена“ до раскрснице са Јеврејском улицом. Саобраћај ће бити преусмерен на леву коловозну траку (посматрано ка Јеврејској улици).
За возила која се крећу Јеврејском улицом (на прилазу Булевару Михајла Пупина), укинуће се једна саобраћајна трака за скретање у лево.

Постојећа аутобуска стајалишта код ТЦ „Базар“ и код СНП-а неће бити у функцији у овој фази радова и биће измештена на нову локацију изван градилишта.
За возила, која се крећу из правца Масарикове улице ка Булевару Михајла Пупина, биће забрањено полукружно окретање на раскрсници са Јеврејском улицом.

Приликом извођења радова на изградњи аутобуске нише у Успенској улици и пешачког дела до Успенске цркве, за саобраћај ће бити затворена само једна, крајња десна трака, од раскрснице са Јеврејском улицом до цркве.

Возилима ће бити омогућен несметан приступ паркинг гаражи код СНП-а, док ће се пешацима обезбедити сигурни коридори за кретање кроз градилиште, као и прилази пословним и стамбеним објектима у зони извођења радова.

Пошто се ради о врло фреквентној саобраћајници, апелујемо на возаче да повећају опрезност и додатно обрате пажњу на постављену саобраћајну сигнализацију о измени режима саобраћаја. У циљу спречавања стварања великих гужви, препорука за све учеснике у саобраћају је да, уколико то могућности дозвољавају, избегавају предметни правац у периоду извођења радова.

Нови Сад, 26. фебруар 2021. године