Čitaj mi

PRIVREMENA IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA NA DELU BULEVARA MIHAJLA PUPINA I U USPENSKOJ ULICI

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će, zbog izvođenja radova na uređenju dela gradskog jezgra Novog Sada, koji počinju u ponedeljak, 01. marta 2021. godine, doći će do privremene izmene režima saobraćaja na delu Bulevara Mihajla Pupina i u Uspenskoj ulici.

Radovi započinju spajanjem novoprojektovane kanalizacije na postojeći šaht koji se nalazi u raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina, Jevrejske i Uspenske ulice, kao i izgradnjom autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve. Planirani rok završetka ove faze radova je oko 15 dana.

Tokom navedenog perioda predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake na  Bulevaru Mihajla Pupina, na deonici od bioskopa „Arena“ do raskrsnice sa Jevrejskom ulicom. Saobraćaj će biti preusmeren na levu kolovoznu traku (posmatrano ka Jevrejskoj ulici).

Za vozila koja se kreću Jevrejskom ulicom (na prilazu Bulevaru Mihajla Pupina), ukinuće se jedna saobraćajna traka za skretanje u levo.
Postojeća autobuska stajališta kod TC „Bazar“ i kod SNP-a neće biti u funkciji u ovoj fazi radova i biće izmeštena na novu lokaciju izvan gradilišta.

Za vozila, koja se kreću iz pravca Masarikove ulice ka Bulevaru Mihajla Pupina, biće zabranjeno polukružno okretanje na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom.

Prilikom izvođenja radova na izgradnji autobuske niše u Uspenskoj ulici i pešačkog dela do Uspenske crkve, za saobraćaj će biti zatvorena samo jedna, krajnja desna traka, od raskrsnice sa Jevrejskom ulicom do crkve.
Vozilima će biti omogućen nesmetan pristup parking garaži kod SNP-a, dok će se pešacima obezbediti sigurni koridori za kretanje kroz gradilište, kao i prilazi poslovnim i stambenim objektima u zoni izvođenja radova.

Pošto se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici, apelujemo na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju o izmeni režima saobraćaja. U cilju sprečavanja stvaranja velikih gužvi, preporuka za sve učesnike u saobraćaju je da, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, izbegavaju predmetni pravac u periodu izvođenja radova.

Novi Sad, 26. februar 2021. godine