Читај ми

ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ДОГРАДЊА ОБЈЕКАТА ДОМА ЗДРАВЉА У ШАНГАЈУ И СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ и директор Дома здравља Нови Сад Живота Лазаревић обишли су радове на доградњи објекта Дома здравља у Шангају.

- Овај део града раније није имао ни педијатријску службу, а сада има, међутим 150 квадрата је мало простора за 1800 људи који овде живе, и користе услуге Дома здравља, а долазе да се лече и запослени из индустријске зоне. Због тога смо и одлучили да овде улажемо, и очекујемо да ће доградња објеката и у Шангају и у Сремској Каменици бити завршена до краја марта. На тај начин омогућићемо боље услове за рад лекара, па тако и боље лечење за пацијенте- рекао је градоначелник Павличић.

Директор Дома здравља Нови Сад Живота Лазаревић изјавио је да је било неопходно проширити објекат у Шангају како би потребе тог становништва биле задовољене и захвалио се Граду што су обезбеђена финансијска средства у, како је оценио, тешким економским приликама. Поред проширења објекта, како је рекао председник савета М.З. Шангај Бела Курина, за становнике овог насеља посебно је значајно отварање педијатријске службе, и испоставе градске апотеке.

Град Нови Сад уложио је око 45 милиона динара у адаптацију постојећих објеката Дома здравља Нови Сад и доградњу нових у Шангају и Сремској Каменици. Тренутна површина објекта у Шангају је 154 м², а биће дограђено још 240 м². Вредност радова је 14 милиона динара, а њихов завршетак је планиран за крај марта. У надограђеном делу биће смештена служба опште медицине, док ће у старом остати педијатрија и стоматологија.У току је и адаптација постојећег објекта у Сремској Каменици површине 490 квадрата и доградња новог површине око 439 квадрата, а вредност тих радова износи око 31 милион динара. У новом објекту биће смештени педијатрија и стоматологија, а служба опште медицине остаје у старом.

Нови Сад, 11. фебруар 2010. године