Čitaj mi

PRIVODI SE KRAJU DOGRADNJA OBJEKATA DOMA ZDRAVLJA U ŠANGAJU I SREMSKOJ KAMENICI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj i direktor Doma zdravlja Novi Sad Života Lazarević obišli su radove na dogradnji objekta Doma zdravlja u Šangaju.

- Ovaj deo grada ranije nije imao ni pedijatrijsku službu, a sada ima, međutim 150 kvadrata je malo prostora za 1800 ljudi koji ovde žive, i koriste usluge Doma zdravlja, a dolaze da se leče i zaposleni iz industrijske zone. Zbog toga smo i odlučili da ovde ulažemo, i očekujemo da će dogradnja objekata i u Šangaju i u Sremskoj Kamenici biti završena do kraja marta. Na taj način omogućićemo bolje uslove za rad lekara, pa tako i bolje lečenje za pacijente- rekao je gradonačelnik Pavličić.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad Života Lazarević izjavio je da je bilo neophodno proširiti objekat u Šangaju kako bi potrebe tog stanovništva bile zadovoljene i zahvalio se Gradu što su obezbeđena finansijska sredstva u, kako je ocenio, teškim ekonomskim prilikama. Pored proširenja objekta, kako je rekao predsednik saveta M.Z. Šangaj Bela Kurina, za stanovnike ovog naselja posebno je značajno otvaranje pedijatrijske službe, i ispostave gradske apoteke.

Grad Novi Sad uložio je oko 45 miliona dinara u adaptaciju postojećih objekata Doma zdravlja Novi Sad i dogradnju novih u Šangaju i Sremskoj Kamenici. Trenutna površina objekta u Šangaju je 154 m², a biće dograđeno još 240 m². Vrednost radova je 14 miliona dinara, a njihov završetak je planiran za kraj marta. U nadograđenom delu biće smeštena služba opšte medicine, dok će u starom ostati pedijatrija i stomatologija.U toku je i adaptacija postojećeg objekta u Sremskoj Kamenici površine 490 kvadrata i dogradnja novog površine oko 439 kvadrata, a vrednost tih radova iznosi oko 31 milion dinara. U novom objektu biće smešteni pedijatrija i stomatologija, a služba opšte medicine ostaje u starom.

Novi Sad, 11. februar 2010. godine