Читај ми

ПРИВАТНИ ВРТИЋИ БЕЗ ПОСКУПЉЕЊА УСЛУГА

Приватни вртићи у Новом Саду неће подизати цене својих услуга после одлуке Града да субвенционише боравак деце у тим установама. То је закључено на састанку који су тим поводом одржали члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић и председник Удружења приватних предшколских установа у Новом Саду, Горан Урукало.

Према речима Владимира Јелића повод за овај ванредни састанак су незваничне информације које су се претходних дана појавиле у јавности да су поједини приватни вртићи повећали цене боравка деце.

– Добио сам чврста уверења председника Удружења приватних предшколских установа да поскупљења неће бити. Иако Град Нови Сад нема правни основ да утиче на ценовну политику приватних вртића, апелујемо и са наше стране на њих да буду одговорни према својим суграђанима и да послују коректно као и до сада. Повећање цена би потпуно обесмислило одлуку о субвенцијама за родитеље који немају могућност да упишу децу у приватне вртиће и Град би у том случају ову одлуку морао да повуче – закључио је Јелић.

Он је додао да је према информацијама које је добио на састанку, интересовање родитеља за приватне вртиће огромно. – Капацитети за јаслени узраст су скоро већ попуњени, док места још увек има за боравак деце од 3 до 6 година старости. После 1. септембра, када је рок за предају докумената за субвенције града, знаћемо тачан број деце која ће бити уписана на овај начин – рекао је члан Градског већа за образовање.

Од 21 приватног вртића, колико их има у Новом Саду, 19 објеката је у Удружењу приватних предшколских установа. Подсећамо да је Нови Сад први град у Србији који ће на овај начин, системски, решити проблем са листом чекања за упис деце у вртиће.

Нови Сад, 29. август 2014. године