Читај ми

ПРИПАДНИЦИ СЛУЖБИ БЕЗБЕДНОСТИ ДОБИЛИ КЉУЧЕВЕ ЗА НОВЕ СТАНОВЕ

Припадницима служби безбедности данас су уручени кључеви за 438 станова у новоизграђеним објектима у насељу Југовићево у Новом Саду. Њима су кључеве уручили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министарка правде Маја Поповић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питањa Дарија Кисић Тепавчевић, као и државни секретар у Министарству унутрашњих послова Бојан Јоцић. Како је рекао градоначелник Вучевић, настављен је низ заједничких успешних инвестиција Републике Србије и Града Новог Сада.

- Овај локалитет опремљен је по најмодернијим стандардима како бисмо обезбедили добре услове за живот људима који се старају о сигурности нашег града и наше државе. Ово насеље јако лепо изгледа, а Град је самостално инвестирао милијарду и 600 милиона динара, и обезбедили смо још једну локацију за ову намену, на Булевару Европе – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић изразила је задовољство због тога што држава брине о онима који брину о општој безбедности, као и због тога што је, и овог пута, међу власницима станова којима су кључеви уручени, петоро бораца и ратних војних инвалида. Да су веома важни за друштво они који посао стављају испред својих породица, нагласила је и министарка правде Маја Поповић, као и да, овим пројектом, држава Србија јача сектор безбедности.

Томислав Момировић изјавио је да су зграде у насељу Југовићево зидане по највишим светским стандардима, да је до сада у Новом Саду завршено 1970 станова и да ће се у наредном периоду градити још 1500 објеката.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић истако је да Србија не заборавља на своје хероје, на оне који, осим што брину о својим породицама, брину и о великој заједничкој породици Србији. Он се захвалио Граду Новом Саду на томе што је за насеље обезбедио најсавременији мобилијар и на томе што је планирано да у том делу града буду изграђени школа и вртић.

Нови Сад, 1. јун 2022. године