Čitaj mi

PRIPADNICI SLUŽBI BEZBEDNOSTI DOBILI KLjUČEVE ZA NOVE STANOVE

Pripadnicima službi bezbednosti danas su uručeni klјučevi za 438 stanova u novoizgrađenim objektima u naselјu Jugovićevo u Novom Sadu. Nјima su klјučeve uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, kao i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Bojan Jocić. Kako je rekao gradonačelnik Vučević, nastavlјen je niz zajedničkih uspešnih investicija Republike Srbije i Grada Novog Sada.

- Ovaj lokalitet opremlјen je po najmodernijim standardima kako bismo obezbedili dobre uslove za život lјudima koji se staraju o sigurnosti našeg grada i naše države. Ovo naselјe jako lepo izgleda, a Grad je samostalno investirao milijardu i 600 miliona dinara, i obezbedili smo još jednu lokaciju za ovu namenu, na Bulevaru Evrope – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ministarka Darija Kisić Tepavčević izrazila je zadovolјstvo zbog toga što država brine o onima koji brinu o opštoj bezbednosti, kao i zbog toga što je, i ovog puta, među vlasnicima stanova kojima su klјučevi uručeni, petoro boraca i ratnih vojnih invalida. Da su veoma važni za društvo oni koji posao stavlјaju ispred svojih porodica, naglasila je i ministarka pravde Maja Popović, kao i da, ovim projektom, država Srbija jača sektor bezbednosti.

Tomislav Momirović izjavio je da su zgrade u naselјu Jugovićevo zidane po najvišim svetskim standardima, da je do sada u Novom Sadu završeno 1970 stanova i da će se u narednom periodu graditi još 1500 objekata.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović istako je da Srbija ne zaboravlјa na svoje heroje, na one koji, osim što brinu o svojim porodicama, brinu i o velikoj zajedničkoj porodici Srbiji. On se zahvalio Gradu Novom Sadu na tome što je za naselјe obezbedio najsavremeniji mobilijar i na tome što je planirano da u tom delu grada budu izgrađeni škola i vrtić.

Novi Sad, 1. jun 2022. godine