Читај ми

ПРИНЦЕЗА ЈОРДАНА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући Њ.К.В. јорданску принцезу Хају Бинт ал Хусеин која је уједно и председник Међународне коњичке федерације. Повод боравка јорданске принцезе у Новом Саду је Балкански шампионат у дресурном јахању који се по први пут одржава у Србији, од 27. до 29. јуна 2014. године, а у oргaнизацији Сaвeза зa кoњички спoрт Србиje уз пoдршку Грaдa Нoвoг Сaдa, Пoкрajинe, Рeпубликe и Нoвoсaдскoг сajмa.

-Задовољство нам је и част да данас у Новом Саду имамо овако високу делегацију гостију на челу са Њ.К.В. принцезом Хајом, а поводом великог спортског догађаја. Град Нови Сад одувек је био добар организатор и прави домаћин великим такмичењима и убеђен сам да ће сви наши гости бити задовољни оним што ће видети у нашем граду, а први утисак Њ.К.В. принцезе Хаје је веома позитиван – рекао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио се свима који су учествовали у организацији Балканског шампионата у дресурном јахању.

Њ.К.В. принцеза Хаја Бинт ал Хусеин захвалила се градоначелнику на срдачном пријему у Градској кући, и похвалила организаторе на изузетно припремљеном такмичењу.

-Дресурно јахање је наша главна и најрепрезентативнија дисциплина будући да се све оне уметничке и техничке дисциплине и карактеристике управо изражавају у тој дисциплини. Као међународно тело које је задужено за организовање и руковођење коњичким спортом изузетно нам је драго што се Шампионат на Балкану одвија од 1968. године, и што служи за развој и промоцију тог спорта, не само у Србији, него и у целом региону. Србија, због свог географског положаја на полуострву има одличан потенцијал за развој коњичког спорта, а нарочито Војводина где су ове активности традиционално заступљене, што због својих природних карактеристика и лепота, тако и због организатора који својим доприносом показују спремност за његов даљи напредак – рекла је Њ.К.В. принцеза Хаја и додала да је Међународној коњичкој федерацији част да буду раме уз раме са водећим људима који су организовали ово фантастично такмичење, и што ће имати прилику да упознају Нови Сад који је познат по својој култури, богатој историји и спорту.

Састанку су присуствовали министар спорта и омладине Вања Удовичић, председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, амбасадор Уједињених арапских емирата у Београду Џума Рашид ал Дахери, председник Групе I земаља Европе Армаган Озгоркеј и председник Савеза за коњички спорт Србије за олимпијске и ФЕИ дисциплине Дејан Драгојевић.

Данас ће се на Новосадском сајму одржати завршница Балканијаде којој ће присуствовати градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Њ.К.В. принцеза Хаја.

Нови Сад, 29. јун 2014. године