Čitaj mi

PRINCEZA JORDANA U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući Nj.K.V. jordansku princezu Haju Bint al Husein koja je ujedno i predsednik Međunarodne konjičke federacije. Povod boravka jordanske princeze u Novom Sadu je Balkanski šampionat u dresurnom jahanju koji se po prvi put održava u Srbiji, od 27. do 29. juna 2014. godine, a u organizaciji Saveza za konjički sport Srbije uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajine, Republike i Novosadskog sajma.

-Zadovoljstvo nam je i čast da danas u Novom Sadu imamo ovako visoku delegaciju gostiju na čelu sa Nj.K.V. princezom Hajom, a povodom velikog sportskog događaja. Grad Novi Sad oduvek je bio dobar organizator i pravi domaćin velikim takmičenjima i ubeđen sam da će svi naši gosti biti zadovoljni onim što će videti u našem gradu, a prvi utisak Nj.K.V. princeze Haje je veoma pozitivan – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji Balkanskog šampionata u dresurnom jahanju.

Nj.K.V. princeza Haja Bint al Husein zahvalila se gradonačelniku na srdačnom prijemu u Gradskoj kući, i pohvalila organizatore na izuzetno pripremljenom takmičenju.

-Dresurno jahanje je naša glavna i najreprezentativnija disciplina budući da se sve one umetničke i tehničke discipline i karakteristike upravo izražavaju u toj disciplini. Kao međunarodno telo koje je zaduženo za organizovanje i rukovođenje konjičkim sportom izuzetno nam je drago što se Šampionat na Balkanu odvija od 1968. godine, i što služi za razvoj i promociju tog sporta, ne samo u Srbiji, nego i u celom regionu. Srbija, zbog svog geografskog položaja na poluostrvu ima odličan potencijal za razvoj konjičkog sporta, a naročito Vojvodina gde su ove aktivnosti tradicionalno zastupljene, što zbog svojih prirodnih karakteristika i lepota, tako i zbog organizatora koji svojim doprinosom pokazuju spremnost za njegov dalji napredak – rekla je Nj.K.V. princeza Haja i dodala da je Međunarodnoj konjičkoj federaciji čast da budu rame uz rame sa vodećim ljudima koji su organizovali ovo fantastično takmičenje, i što će imati priliku da upoznaju Novi Sad koji je poznat po svojoj kulturi, bogatoj istoriji i sportu.

Sastanku su prisustvovali ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, ambasador Ujedinjenih arapskih emirata u Beogradu Džuma Rašid al Daheri, predsednik Grupe I zemalja Evrope Armagan Ozgorkej i predsednik Saveza za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline Dejan Dragojević.

Danas će se na Novosadskom sajmu održati završnica Balkanijade kojoj će prisustvovati gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Nj.K.V. princeza Haja.

Novi Sad, 29. jun 2014. godine