Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ФЕСТИВАЛА ЛУТКАРСТВА

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је учеснике 23. Фестивала луткарства основних школа које организује Удружење војвођанских учитеља. Током трајања фестивала изведено је 26 предства, а на републичку смотру пласирано је седам најбољих које ће бити изведене на сцени Позоришта младих. Поред луткарских представа наставници из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине такмичили су се и у категоријима за најбољи ауторски текст  и позоришну лутку.

-Град Нови Сад, као центар луткарства Србије, већ дуги низ година препознаје значај овог фестивала који доприноси ширењу луткарске културе, и наставиће да га подржава и у будућности, како финансијски, тако и организационо. Желим да деца ових неколико дана проведу лепе и незаборавне тренутке у нашем граду, да се међусобно упознају и друже, и да из нашег града понесу прегршт лепих и незаборавних успомена и буду наши гости на наредној смотри луткарства – рекао је Александар Петровић.

Председница Удружења војвођанских учитеља и директорка Фестивала луткарства основних школа Вера Стојшић-Гашпаровски рекла је да је ова образовна манифестација јединствена у региону.

-Удружењe војвођанских учитеља даје велики допринос развоју и афирмацији луткарске културе у Србији  и региону. Сваке године наши наставници су све обученији за целокупну припрему и извођење луткарске представе, наше представе су све успешније, што подстиче нашу децу да образују свој позоришни укус на прави начин- истакла је Вера Стојшић-Гашпаровски.

Нови Сад, 21. април 2017. године