Čitaj mi

PRIJEM ZA UČESNIKE FESTIVALA LUTKARSTVA

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović primio je učesnike 23. Festivala lutkarstva osnovnih škola koje organizuje Udruženje vojvođanskih učitelјa. Tokom trajanja festivala izvedeno je 26 predstva, a na republičku smotru plasirano je sedam najbolјih koje će biti izvedene na sceni Pozorišta mladih. Pored lutkarskih predstava nastavnici iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine takmičili su se i u kategorijima za najbolјi autorski tekst  i pozorišnu lutku.

-Grad Novi Sad, kao centar lutkarstva Srbije, već dugi niz godina prepoznaje značaj ovog festivala koji doprinosi širenju lutkarske kulture, i nastaviće da ga podržava i u budućnosti, kako finansijski, tako i organizaciono. Želim da deca ovih nekoliko dana provedu lepe i nezaboravne trenutke u našem gradu, da se međusobno upoznaju i druže, i da iz našeg grada ponesu pregršt lepih i nezaboravnih uspomena i budu naši gosti na narednoj smotri lutkarstva – rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednica Udruženja vojvođanskih učitelјa i direktorka Festivala lutkarstva osnovnih škola Vera Stojšić-Gašparovski rekla je da je ova obrazovna manifestacija jedinstvena u regionu.

-Udruženje vojvođanskih učitelјa daje veliki doprinos razvoju i afirmaciji lutkarske kulture u Srbiji  i regionu. Svake godine naši nastavnici su sve obučeniji za celokupnu pripremu i izvođenje lutkarske predstave, naše predstave su sve uspešnije, što podstiče našu decu da obrazuju svoj pozorišni ukus na pravi način- istakla je Vera Stojšić-Gašparovski.

Novi Sad, 21. april 2017. godine