Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ СВЕТСКЕ КОШАРКАШКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ЗА ВЕТЕРАНE

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић и и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примили су представнике Светске кошаркашке асоцијације за ветеране – FIMBA повoдом 9. Европског првенствa за кошаркашке ветеране које се одржава у Новом Саду до 3. јула.

-Поносни смо што је Нови Сад домаћин великог спортског првенства за кошаркашке ветеране. Кошарка је спорт у којем наша земља већ деценијама представља велесилу, а Нови Сад је прави шампион  у организацији великих  такмичења, што смо небројено пута показали. Током трајања кошаркашког првенства наш град је угостио преко 1.500 такмичара из 22 земље, што је омогућило и сјајно позиционирање града на туристичкој мапи овог дела Европе. Поред спортског аспекта, ни економски аспект неће бити занемарљив, пошто ће се током првенства реализовати преко 15.000 ноћења – рекао је Александар Петровић.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић захвалио је Светској  кошаркашкој асоцијацији за ветеране што је изабрала Нови Сад за место одржавања 9. Европског првенства за кошаркашке ветеране.

- Након градова Риге, Атине,  Хелсинкија, Хамбурга, Пезара, Загреба, Каунаса и Остраве, Нови Сад је спремно дочекао такмичаре из Европе и са јужноамеричког континента, из Бразила и Чилеа. Ово првенство је још један показатељ да бављење спортом нема границе и не престаје у одређеној животној доби. Ветерани кошарке су наставили свој спортски живот кроз одржавање оваквих турнира и то довољно говори да спортска каријера не престаје када престаје професионализам - рекао је Здравко Јелушић.

Представници Светске кошаркашке асоцијације за ветеране изразили су задовољство због одличних услова које им је Нови Сад обезбедио током трајања првенста, као и захвалност на срдачном дочеку и гостопримству током боравка у Новом Саду.

Нови Сад, 29. јун 2016. године