Čitaj mi

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE SVETSKE KOŠARKAŠKE ASOCIJACIJE ZA VETERANE

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović i i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su predstavnike Svetske košarkaške asocijacije za veterane – FIMBA povodom 9. Evropskog prvenstva za košarkaške veterane koje se održava u Novom Sadu do 3. jula.

-Ponosni smo što je Novi Sad domaćin velikog sportskog prvenstva za košarkaške veterane. Košarka je sport u kojem naša zemlјa već decenijama predstavlјa velesilu, a Novi Sad je pravi šampion  u organizaciji velikih  takmičenja, što smo nebrojeno puta pokazali. Tokom trajanja košarkaškog prvenstva naš grad je ugostio preko 1.500 takmičara iz 22 zemlјe, što je omogućilo i sjajno pozicioniranje grada na turističkoj mapi ovog dela Evrope. Pored sportskog aspekta, ni ekonomski aspekt neće biti zanemarlјiv, pošto će se tokom prvenstva realizovati preko 15.000 noćenja – rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić zahvalio je Svetskoj  košarkaškoj asocijaciji za veterane što je izabrala Novi Sad za mesto održavanja 9. Evropskog prvenstva za košarkaške veterane.

- Nakon gradova Rige, Atine, Helsinkija, Hamburga, Pezara, Zagreba, Kaunasa i Ostrave, Novi Sad je spremno dočekao takmičare iz Evrope i sa južnoameričkog kontinenta, iz Brazila i Čilea. Ovo prvenstvo je još jedan pokazatelј da bavlјenje sportom nema granice i ne prestaje u određenoj životnoj dobi. Veterani košarke su nastavili svoj sportski život kroz održavanje ovakvih turnira i to dovolјno govori da sportska karijera ne prestaje kada prestaje profesionalizam - rekao je Zdravko Jelušić.

Predstavnici Svetske košarkaške asocijacije za veterane izrazili su zadovolјstvo zbog odličnih uslova koje im je Novi Sad obezbedio tokom trajanja prvensta, kao i zahvalnost na srdačnom dočeku i gostoprimstvu tokom boravka u Novom Sadu.

Novi Sad, 29. jun 2016. godine