Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА ИЗ КАЈАКАШКОГ КАНУ КЛУБА „ВОЈВОДИНА“ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, у Свечаној сали Градске куће примили су такмичаре, тренере и руководство Кајак кану клуба „Војводина“, чији су чланови, као део кајакашке репрезентације Србије освојили једну сребрну и две бронзане медаље на Европском првенству  у оквиру Европских игара у Кракову.

Град Нови Сад је одавно препознао колико је важно створити добар и подстицајан амбијент за наше спортисте, те се тако и кајакашки спорт афирмише кроз многе програме, у последње три године за Кајак кану клуб „Војводина“, Град је издвојио око 7.5 милиона динара из буџета.

-Посебан и важан тренутак за наш Град јесте успех чланова Кајак кану клуба „Војводина“, бронзана медаља Владимира Торубарова и Анђела Џомбете, сребрна и бронзана медаља Милице Новаковић, освојене на Европском првенству у Пољској 2023. године је нешто што нас све чини изузетно поносним, али и чињеница да је ово највећи успех чланова Клуба остварен на међународним званичним такмичењима до сада, изјавио је градоначелник Ђурић и додао да су ови млади људи сведоци посвећености, талента и истрајности које карактеришу наш Град и нашу земљу. Њихова храброст, дисциплина и непрестано усавршавање су особине које су их довеле до овог тренутка тријумфа и још једне потврде да је Нови Сад Град у ком стасавају врхунски спортисти.
Председник Кајак кану клуба „Војводина“ Бора Сибинкић, кајакашица Милица Новаковић и тренер Урош Митјев, захвалили су се градоначелнику на пријему и лепим речима упућеним поводом отварених резултата Клуба.

-Веома ми је драго што Град препознаје наш труд, рад, квалитет и резултате! И у наредном периоду трудићемо се да наставимо овај низ, с обзиром да нас очекује првенство света ове године, на ком се боримо за одлазак на Олимпијске игре и надам се да ћемо се и након тог шампионата поново окупити да прославимо нове медаље - изјавила је Милица Новаковић.

Остварени резултати обавезују и опредељују Клуб за даљи развој врхунског спорта чији ће се успешни резултатски низ наставити додао је Бора Сибинкић, председник Кајак кану клуба „Војводина“.

Нови Сад има ту привилегију да од многих епитета који га красе може да се подичи и тиме да је Град спорта. Као градоначелник неретко имам улогу домаћина који се у име свих Новосађана поноси и радује што се спортске медаље и трофеји доносе у наш Нови Сад - закључио је градоначелник Милан Ђурић.

Нови Сад, 19. јул 2023. године