Čitaj mi

PRIJEM ZA OSVAJAČE MEDALjA IZ KAJAKAŠKOG KANU KLUBA „VOJVODINA“ U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, u Svečanoj sali Gradske kuće primili su takmičare, trenere i rukovodstvo Kajak kanu kluba „Vojvodina“, čiji su članovi, kao deo kajakaške reprezentacije Srbije osvojili jednu srebrnu i dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu  u okviru Evropskih igara u Krakovu.

Grad Novi Sad je odavno prepoznao koliko je važno stvoriti dobar i podsticajan ambijent za naše sportiste, te se tako i kajakaški sport afirmiše kroz mnoge programe, u poslednje tri godine za Kajak kanu klub „Vojvodina“, Grad je izdvojio oko 7.5 miliona dinara iz budžeta.

-Poseban i važan trenutak za naš Grad jeste uspeh članova Kajak kanu kluba „Vojvodina“, bronzana medalja Vladimira Torubarova i Anđela Džombete, srebrna i bronzana medalja Milice Novaković, osvojene na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2023. godine je nešto što nas sve čini izuzetno ponosnim, ali i činjenica da je ovo najveći uspeh članova Kluba ostvaren na međunarodnim zvaničnim takmičenjima do sada, izjavio je gradonačelnik Đurić i dodao da su ovi mladi ljudi svedoci posvećenosti, talenta i istrajnosti koje karakterišu naš Grad i našu zemlju. Njihova hrabrost, disciplina i neprestano usavršavanje su osobine koje su ih dovele do ovog trenutka trijumfa i još jedne potvrde da je Novi Sad Grad u kom stasavaju vrhunski sportisti.
Predsednik Kajak kanu kluba „Vojvodina“ Bora Sibinkić, kajakašica Milica Novaković i trener Uroš Mitjev, zahvalili su se gradonačelniku na prijemu i lepim rečima upućenim povodom otvarenih rezultata Kluba.

-Veoma mi je drago što Grad prepoznaje naš trud, rad, kvalitet i rezultate! I u narednom periodu trudićemo se da nastavimo ovaj niz, s obzirom da nas očekuje prvenstvo sveta ove godine, na kom se borimo za odlazak na Olimpijske igre i nadam se da ćemo se i nakon tog šampionata ponovo okupiti da proslavimo nove medalje - izjavila je Milica Novaković.

Ostvareni rezultati obavezuju i opredeljuju Klub za dalji razvoj vrhunskog sporta čiji će se uspešni rezultatski niz nastaviti dodao je Bora Sibinkić, predsednik Kajak kanu kluba „Vojvodina“.

Novi Sad ima tu privilegiju da od mnogih epiteta koji ga krase može da se podiči i time da je Grad sporta. Kao gradonačelnik neretko imam ulogu domaćina koji se u ime svih Novosađana ponosi i raduje što se sportske medalje i trofeji donose u naš Novi Sad - zaključio je gradonačelnik Milan Đurić.

Novi Sad, 19. jul 2023. godine