Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА НЕКАДАШЊЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЈОВАНА ДЕЈАНОВИЋА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Свечаној сали Градске куће некадашњег новосадског градоначелника Јована Дејановића, који је недавно објавио књигу ''Моје новосадске и друге године''.

- Привилегија је што сам од господина Дејановића непосредно добио ову књигу, са лепом посветом, а посебно је част разговарати и делити искуства са једним од најпознатијих градоначелника нашег града двадесетог века. Свакодневно смо окружени лепим стварима које је господин Јован Дејановић урадио за све нас, а његово име је један од синонима за Нови Сад. Од њега се може много тога научити, иако су друштвено-политичке околности и цео амбијент превреде и економије данас знатно другачији. Међутим, постоји и нешто заједничко са тим временом, а то је тежња Новог Сада да напредује, да расте и да се развија. Најдрагоценије што сам након неколико састанака са некадашњим градоначелником Дејановићем схватио, јесте да нема неостваривих циљева и да је битно да верујете, да се не обазирете на злураде коментаре и да радите најбоље што умете за свој град и суграђане. Када је господин Дејановић кретао у изградњу Спенса, Моста слободе или Српског народног позоришта, и тада је сигурно постојала нека расправа у смислу да ли је то оствариво или није, а данас смо ми свакодневно окружени тим објектима, веома значајним у сваком смислу. Дакле, само је битно веровати и ићи сигурним кораком напред - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који се том приликом осврнуо и на актуелна дешавања у граду, а поводом јучерашњег званичног проглашења Омладинске престонице Европе за 2018. годину у Мадриду где је Нови Сад био у најужем избору за прво место. Он је честитао и захвалио целом тиму ангажованом на пројекту кандидатуре Новог Сада за Омладинску престоницу Европе и истакао да је велики успех Града што, иако није освојио ту престижну титулу, ипак јесте ушао у пет европских градова као равноправни конкурент, а да је план припрема нове кандидатуре.

Јован Дејановић је рекао да се нада да ће стићи време када ће генерације које су већ на друштвеној сцени и оне које долазе, реализовати неке од пројеката значајних за град планираних још пре више деценија.

- У време када сам ја био у својству градоначелника Новог Сада, доста тога је урађено, а верујем и већ видим јасне назнаке у граду да се ствари, поред многих тешкоћа на које градска власт наилази, мењају на боље. Жеља ми је да град и даље стасава у свим областима и да углед који Нови Сад ужива, како у земљи, тако и у иностранству, настави да јача и да само лепе ствари красе наш град -  рекао је господин Дејановић. 

Књига "Моје новосадске и друге године" објављена је уз подршку Градске управе за културу као издање "Прометеја", а написана је на 400 страница и илустрована са више од 500 фотографија.

Нови Сад, 27. новембар 2015. године