Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА КИК- БОКСЕРЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo је у Свечаној сали Градске куће Ненада Пагониса који је на недавно одржаном Светском првенству у кик-боксу у Београду освојио златну медаљу. Пријему су присуствовале и репрезентативке Србије Тамара Башић и Александра Крстић које су на том првенству оствариле изузетне резултате.

- Част ми  је што поново имам прилику да угостим нашег шампиона Ненада у Градској кући, а овог пута пријем су употпуниле Тамара и Александра. Честитам им свима на медаљама, победама и начину како су на Светском првенству у кик-боксу репрезентовали нашу државу и Нови Сад. Знам да Пагонис увек са поносом истиче да је Новосађанин, и да као репрезентативац сваки пут на најбољи начин заступа нашу државу. Оно што од Ненада и његових колега можемо да научимо је чињеница да треба знати губити и побеђивати да бисмо успели. Ненад је постао шампион када је научио да губи, јер је после пораза постао јачи и бележио је завидне резултате - рекао је градоначелник Милош Вучевић пожелевши новосадским кик - боксерима још много победа у будућим такмичењима.

Током пријема Ненад Пагонис је најавио да ће након ове десете титуле првака света, освојене крајем октобра у Београду, ставити тачку на тренирање кик-бокса због како је рекао, жеље да се посвети класичном боксу и то у конкуренцији професионалаца.

- Крајем новембра потписујем уговор у Немачкој, а у децембру ме већ очекује први меч. Што се тиче кик-бокса и даље ћу бити ту да подржим моје наследнице Александру и Тамару јер верујем да је пред њима сјајна каријера – истакао је Ненад Пагонис.

Српски кик-боксери су оправдали очекивања и на Светском првенству у Београду освојили чак 25 медаља, од чега девет златних. Тамара Башић је ове године дебитовала у репрезентацији Србије и том приликом освојила сребрну медаљу у категорији до 70 килограма, док је њена колегиница из „Пагонис тима“ Александра Крстић на истом такмичењу освојила златно одличје.

Нови Сад, 13. новембар 2015. године