Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА „САВЕЗ СРБА ИЗ РЕГИОНА“ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић заједно је са шефом Кабинета градоначелника Новог Сада Станком Љубичићем примио у Градској кући чланове Удружења „Савез Срба из региона“ након чега је одржан радни састанак чија је тема била наставак започете сарадње. Он је рекао, преносећи уједно и ставове градоначелника Милоша Вучевића, да је Град Нови Сад у претходном периоду остварио врло плодну сарадњу са Србима који живе ван граница државе Србије, пре свега у земљама у окружењу, у Републици Српској и у Хрватској, а која ће на обострано задовољство бити настављена и у наредном  периоду.

-Нови Сад се кроз своју историју развијао са бројним грађанима придошлим са територије бивше Југославије. Ми увек нове суграђане топло дочекујемо и све становнике, било да су рођени у граду или су се доселили у њега, прихватимо и третирамо једнако. Та равноправност се показује кроз равномерно решавање комуналне инфраструктуре у свим деловима града, подржавање културних пројеката најразличитијих удружења, кроз решавање питања социјално угрожених становника и друго – рекао је Александар Петровић.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта захвалио је Граду Новом Саду и градоначелнику Милошу Вучевићу на томе што је препознат значај афирмације Срба у региону који живе у државама насталим на простору бивше Југославије, а која се одвија кроз сарадњу са државним институцијама.

-Наш заједнички циљ је да се сарадња на свим пољима поред образовања и културе интензивира уз максималана напор и активности које су усмерене ка решавању стамбених проблема прогнаних и интерно расељених лица. Поред тога циљ нам је ојачати активности са Србима из дијаспоре и из региона бројним званичним посетама- рекао је Миодраг Линта.

Савез Срба из региона организовао је више догађаја у претходном периоду, као што је била изложба радова српских сликара и вајара родом и пореклом из Крајине, Републике Српске и Федерације БиХ и Фестивал фолклора Срба родом и пореклом из Крајине, Републике Српске и Федерације БиХ  који је био одржан у великој дворани Српског народног позоришта.

Нови Сад, 19. јул 2016. године