Čitaj mi

PRIJEM ZA ČLANOVE UDRUŽENJA „SAVEZ SRBA IZ REGIONA“ U GRADSKOJ KUĆI

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović zajedno je sa šefom Kabineta gradonačelnika Novog Sada Stankom Ljubičićem primio u Gradskoj kući članove Udruženja „Savez Srba iz regiona“ nakon čega je održan radni sastanak čija je tema bila nastavak započete saradnje. On je rekao, prenoseći ujedno i stavove gradonačelnika Miloša Vučevića, da je Grad Novi Sad u prethodnom periodu ostvario vrlo plodnu saradnju sa Srbima koji žive van granica države Srbije, pre svega u zemlјama u okruženju, u Republici Srpskoj i u Hrvatskoj, a koja će na obostrano zadovolјstvo biti nastavlјena i u narednom  periodu.

-Novi Sad se kroz svoju istoriju razvijao sa brojnim građanima pridošlim sa teritorije bivše Jugoslavije. Mi uvek nove sugrađane toplo dočekujemo i sve stanovnike, bilo da su rođeni u gradu ili su se doselili u njega, prihvatimo i tretiramo jednako. Ta ravnopravnost se pokazuje kroz ravnomerno rešavanje komunalne infrastrukture u svim delovima grada, podržavanje kulturnih projekata najrazličitijih udruženja, kroz rešavanje pitanja socijalno ugroženih stanovnika i drugo – rekao je Aleksandar Petrović.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zahvalio je Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Milošu Vučeviću na tome što je prepoznat značaj afirmacije Srba u regionu koji žive u državama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije, a koja se odvija kroz saradnju sa državnim institucijama.

-Naš zajednički cilј je da se saradnja na svim polјima pored obrazovanja i kulture intenzivira uz maksimalana napor i aktivnosti koje su usmerene ka rešavanju stambenih problema prognanih i interno raselјenih lica. Pored toga cilј nam je ojačati aktivnosti sa Srbima iz dijaspore i iz regiona brojnim zvaničnim posetama- rekao je Miodrag Linta.

Savez Srba iz regiona organizovao je više događaja u prethodnom periodu, kao što je bila izložba radova srpskih slikara i vajara rodom i poreklom iz Krajine, Republike Srpske i Federacije BiH i Festival folklora Srba rodom i poreklom iz Krajine, Republike Srpske i Federacije BiH  koji je bio održan u velikoj dvorani Srpskog narodnog pozorišta.

Novi Sad, 19. jul 2016. godine