Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА ТУРИЗМА

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски и директор Туристичке организације Новог Сада Бранислав Кнежевић примили су учеснике међународног сајма ’’Winter & Spa Travel Market’’ који организује компанија ''Туристичка призма д.о.о'' из Новог Сада уз подршку ТОНС-а.

- Туризам је привредна грана која бележи константан раст. Овај сајам је значајан јер се затвара празнина настала померањем сајма туризма на пролећни термин, па и у ово доба године имамо значајне туристичке привреднике у граду. Осим што ће представити своју понуду Новосађанима, они ће пренети и позитивну реч о нашем граду у земљама из којих долазе. ''Туристичка призма д.о.о'' из Новог Сада која је организатор ове манифестације има подршку Града, јер ради на томе да Нови Сад постане центар конгресног туризма. То је важно и са аспекта да конгресни туризам окупља стручњаке из различитих области који нам могу помоћи приликом довођења страних инвеститора – истакао је мр Горан Сечујски.

Пословни део сајма намењен повезивању туристичких индустрија региона Југоисточне Европе одржава се 23. и 24. октобра у хотелу Парк, а за грађане ће бити уприличен програм на Тргу слободе 24. октобра са почетком у 17.00 часова и 25. од 10.00 до 15.00 сати.

У оквиру тог програма предвиђен је и хуманитарни концерт локалних бендова и културно уметничких друштва из региона током којег ће бити промoвисана акција слања помоћи, за подручја која су страдала у поплавама ове године, путем броја 1003.

Сајам окупља око 100 учесника из десетак земаља Југоисточне Европе, а овогодишњи градови партнери су Опатија и Бањалука.

Нови Сад, 24. октобар 2014. године