Čitaj mi

PRIJEM ZA UČESNIKE MEĐUNARODNOG SAJMA TURIZMA

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski i direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević primili su učesnike međunarodnog sajma ’’Winter & Spa Travel Market’’ koji organizuje kompanija ''Turistička prizma d.o.o'' iz Novog Sada uz podršku TONS-a.

- Turizam je privredna grana koja beleži konstantan rast. Ovaj sajam je značajan jer se zatvara praznina nastala pomeranjem sajma turizma na prolećni termin, pa i u ovo doba godine imamo značajne turističke privrednike u gradu. Osim što će predstaviti svoju ponudu Novosađanima, oni će preneti i pozitivnu reč o našem gradu u zemljama iz kojih dolaze. ''Turistička prizma d.o.o'' iz Novog Sada koja je organizator ove manifestacije ima podršku Grada, jer radi na tome da Novi Sad postane centar kongresnog turizma. To je važno i sa aspekta da kongresni turizam okuplja stručnjake iz različitih oblasti koji nam mogu pomoći prilikom dovođenja stranih investitora – istakao je mr Goran Sečujski.

Poslovni deo sajma namenjen povezivanju turističkih industrija regiona Jugoistočne Evrope održava se 23. i 24. oktobra u hotelu Park, a za građane će biti upriličen program na Trgu slobode 24. oktobra sa početkom u 17.00 časova i 25. od 10.00 do 15.00 sati.

U okviru tog programa predviđen je i humanitarni koncert lokalnih bendova i kulturno umetničkih društva iz regiona tokom kojeg će biti promovisana akcija slanja pomoći, za područja koja su stradala u poplavama ove godine, putem broja 1003.

Sajam okuplja oko 100 učesnika iz desetak zemalja Jugoistočne Evrope, a ovogodišnji gradovi partneri su Opatija i Banjaluka.

Novi Sad, 24. oktobar 2014. godine