Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА РЕПРЕЗЕНТАТИВЦЕ У СТОНОМ ТЕНИСУ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић примили су репрезентативце Србије у стоном тенису за особе са инвалидитетом који су на Европском првенству у Сплиту освојили 5 медаља. Новосађани Златко Кеслер, Илија Ђурашиновић, Борислава Перић Ранковић и Нада Матић били су међу најуспешнијим учесницима такмичења на којем су учествовале репрезентације из 31 земље.

- Презадовољни смо што смо чак три пута чули нашу химну на европском првенству, и ово је први пут да се женска репрезентација окитила најсјанијим одличјем, док су мушкарци већ били првци у тимском наступу- рекла је Борислава Перић Ранковић.

- Ово је прилика да честитамо нашим спортистима не само на успесима које су сада постигли него и на континуираним добрим резултатима. Они су доказ да нема препреке ка циљу када човек има вољу, жељу и упорност и када зна шта хоће. Желимо им да наставе да побеђују и у спорту и у приватном животу – нагласио је градоначелник Игор Павличић. Александар Кравић рекао је да је Нови Сад срећан што има сјајне спортисте који са сваког такмичења доносе медаље. - Верујем да ће наши стонотенисери наставити да нижу успехе јер имају добре услове за тренирање на СПЕНС-у, а ми ћемо им увек пружати максималну подршку – истакао је Кравић.

Након одржаног Европског првенства у стоном тенису за особе са инвалидитетом у Сплиту, наши репрезентативци освојили 3 златне медаље, 1 сребрну и 1 бронзану. Од 360 такмичара наши стонотенисери и стонотенисерке су најбољи по броју трофеја у односу на број такмичара, јер Србију су у мушкој конкуренцији представљала 3 играча, а у женској 4 такмичарке. Најбројнији у репрезентацији су били такмичари из Новог Сада (4), а и комплетне прирпеме за Европско првенство спроведене су у нашем граду у СПЦ ''Војводина''. Најуспешнији је био Златко Кеслер, који је после 12 година поново постао европски шампион у појединачној конкуренцији. Златну медаљу освојио је и у екипном делу шампионата у којем је у полу финалу побеђена Немачка, а у финалу Чешка.Члан репрезентације која је освојила титулу Европског првака био је још један играч новосадског Спина - Илија Ђурашковић. Новосађанке Борислава Перић Ранковић и Нада Матић донеле су Србији Европску титулу у екипној конкуренцији. У полу финалу су победиле Италију, а у финалу Шведску. Борислава Перић Ранковић, освојила је сребрни трофеј у појединачној конкуренцији, што је такође допринело најбољем учинку на Европским шампионатима до сада Успеси у Сплиту представљају велико охрабрење пред Пара - Олимпијаду која треба да се одржи у Лондону наредне године.

Нови Сад, 10. новембар 2011. године