Čitaj mi

PRIJEM ZA REPREZENTATIVCE U STONOM TENISU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić primili su reprezentativce Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom koji su na Evropskom prvenstvu u Splitu osvojili 5 medalja. Novosađani Zlatko Kesler, Ilija Đurašinović, Borislava Perić Ranković i Nada Matić bili su među najuspešnijim učesnicima takmičenja na kojem su učestvovale reprezentacije iz 31 zemlje.

- Prezadovoljni smo što smo čak tri puta čuli našu himnu na evropskom prvenstvu, i ovo je prvi put da se ženska reprezentacija okitila najsjanijim odličjem, dok su muškarci već bili prvci u timskom nastupu- rekla je Borislava Perić Ranković.

- Ovo je prilika da čestitamo našim sportistima ne samo na uspesima koje su sada postigli nego i na kontinuiranim dobrim rezultatima. Oni su dokaz da nema prepreke ka cilju kada čovek ima volju, želju i upornost i kada zna šta hoće. Želimo im da nastave da pobeđuju i u sportu i u privatnom životu – naglasio je gradonačelnik Igor Pavličić. Aleksandar Kravić rekao je da je Novi Sad srećan što ima sjajne sportiste koji sa svakog takmičenja donose medalje. - Verujem da će naši stonoteniseri nastaviti da nižu uspehe jer imaju dobre uslove za treniranje na SPENS-u, a mi ćemo im uvek pružati maksimalnu podršku – istakao je Kravić.

Nakon održanog Evropskog prvenstva u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Splitu, naši reprezentativci osvojili 3 zlatne medalje, 1 srebrnu i 1 bronzanu. Od 360 takmičara naši stonoteniseri i stonoteniserke su najbolji po broju trofeja u odnosu na broj takmičara, jer Srbiju su u muškoj konkurenciji predstavljala 3 igrača, a u ženskoj 4 takmičarke. Najbrojniji u reprezentaciji su bili takmičari iz Novog Sada (4), a i kompletne prirpeme za Evropsko prvenstvo sprovedene su u našem gradu u SPC ''Vojvodina''. Najuspešniji je bio Zlatko Kesler, koji je posle 12 godina ponovo postao evropski šampion u pojedinačnoj konkurenciji. Zlatnu medalju osvojio je i u ekipnom delu šampionata u kojem je u polu finalu pobeđena Nemačka, a u finalu Češka.Član reprezentacije koja je osvojila titulu Evropskog prvaka bio je još jedan igrač novosadskog Spina - Ilija Đurašković. Novosađanke Borislava Perić Ranković i Nada Matić donele su Srbiji Evropsku titulu u ekipnoj konkurenciji. U polu finalu su pobedile Italiju, a u finalu Švedsku. Borislava Perić Ranković, osvojila je srebrni trofej u pojedinačnoj konkurenciji, što je takođe doprinelo najboljem učinku na Evropskim šampionatima do sada Uspesi u Splitu predstavljaju veliko ohrabrenje pred Para - Olimpijadu koja treba da se održi u Londonu naredne godine.

Novi Sad, 10. novembar 2011. godine