Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ХРАБРОГ ПОЛИЦАЈЦА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Градској кући инспектора нoвoсaдскe криминaлистичкe пoлициje зa сузбиjaњe нaркoмaниje Слободана Дрманца, који је у недељу 29. марта, иако није био на дужности, ухапсио разбојника који је нeпoсрeднo прe тoгa нaoружaн нoжeм oпљaчкao прoдaвницу. Пријему су присуствовали начелник ПУ Нови Сад Синиша Радаковић и начелник Одељења криминалистичке полиције Саша Барјактаровић.

Градоначелник је том приликом рекао да му је част што може да угости човека који је вршећи своју дужност и ван радног времена, показао како се чува град, имовина наших суграђана и херојски стара о безбедности Новог Сада.

-Оно што је Слободан урадио јесте пример шта Нови Сад очекује од припадника Полицијске управе у Новом Саду. У исто време то је и позив његовим колегама да наставе још храбрије и одлучније да се боре за безбеднији град. Ми ћемо наставити да пружамо пуну подршку припадницима ПУ Новом Саду и Одељењу криминалистичке полиције, јер сматрамо да су урадили значајне ствари у току ове године. Храбри подвиг Слободана Дрманца је само један пример из свакодневног живота који нам показује да постоје људи који стављају свој живот на коцку да би одбранили оне који су нападнути – рекао је градоначелник и додао да је питање безбедности грађана од прворазредног значаја за све, као и то да оно никако не сме бити политизовано, јер је то изнад свих дневно-политичких расправа.

Инспектор нoвoсaдскe криминaлистичкe пoлициje зa сузбиjaњe нaркoмaниje Слободан Дрманац захвалио се градоначелнику Вучевићу на пријему и доброј сарадњи са Полицијском управом. Он се посебно захвалио суграђанима који су му тог дана указали на извршење кривичног дела, помогли да дође до извршиоца, и истакао спремност да исто одреагује у некој сличној ситуацији. 

Градоначелник Милош Вучевић честитао је полицајцу Слободану Дрманцу на храбрости и уручио му новчану награду коју Град Нови Сад, по Одлуци из 2013. године, додељује полицајцима за изванредне резултате.

 

Нови Сад, 31. март 2015. године