Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ИВАНУ ШПАНОВИЋ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је атлетичарку Ивану Шпановић у Градској кући поводом врхунских спортских резултата које је остварила у протеклом периоду на престижним међународним такмичењима у скоку у даљ.

-У име Града Новог Сада и у своје лично име честитам Ивани Шпановић на освојеној бронзаној медаљи на Светском дворанском првенству у атлетици у Сопоту. За нас свака медаља коју наши спортисти освоје сија златом и зато упућујем искрене честитке целом стручном тиму из Атлетског клуба „Војводина“. Град Нови Сад преко Градске управе за спорт и омладину континуално подржава атлетичаре, а ове године смо, иако са мањим буџетом у односу на претходну годину, чак повећали издвајања за тај клуб. Ми ћемо наставити да подупиремо, како нашу прослављену спортисткињу, тако и један од најуспешнијих клубова, не само у оквиру породице Спортског друштва „Војводина“, већ и у целој држави. Поносни смо што је Ивана наша суграђанка, а волели бисмо и да неки други привредни субјекти препознају њене потенцијале и омогуће јој што квалитетније тренирање и постизање врхунских резултата - рекао је градоначелник Вучевић. 

Најбоља српска атлетичарка у скоку у даљ Ивана Шпановић је на недавно завршеној Балканијади освојила златну медаљу уз нови државни и лични рекорд од 6,92 метара, а бронзану медаљу освојила је овог месеца на Светском дворанском првенству у атлетици у пољском Сопоту. Ивана је изјавила да је задовољна бронзаном медаљом, као и да две медаље освојене на светским такмичењима, у кратком временском периоду, представљају велики успех. Она је у разговору са градоначелником истакла да јој предстоје многа велика такмичења на којима ће се потрудити да освоји још сјајнија одличја за своју земљу.

Нови Сад, 25. март 2014. године