Čitaj mi

PRIJEM ZA IVANU ŠPANOVIĆ U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je atletičarku Ivanu Španović u Gradskoj kući povodom vrhunskih sportskih rezultata koje je ostvarila u proteklom periodu na prestižnim međunarodnim takmičenjima u skoku u dalj.

-U ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime čestitam Ivani Španović na osvojenoj bronzanoj medalji na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Sopotu. Za nas svaka medalja koju naši sportisti osvoje sija zlatom i zato upućujem iskrene čestitke celom stručnom timu iz Atletskog kluba „Vojvodina“. Grad Novi Sad preko Gradske uprave za sport i omladinu kontinualno podržava atletičare, a ove godine smo, iako sa manjim budžetom u odnosu na prethodnu godinu, čak povećali izdvajanja za taj klub. Mi ćemo nastaviti da podupiremo, kako našu proslavljenu sportistkinju, tako i jedan od najuspešnijih klubova, ne samo u okviru porodice Sportskog društva „Vojvodina“, već i u celoj državi. Ponosni smo što je Ivana naša sugrađanka, a voleli bismo i da neki drugi privredni subjekti prepoznaju njene potencijale i omoguće joj što kvalitetnije treniranje i postizanje vrhunskih rezultata - rekao je gradonačelnik Vučević. 

Najbolja srpska atletičarka u skoku u dalj Ivana Španović je na nedavno završenoj Balkanijadi osvojila zlatnu medalju uz novi državni i lični rekord od 6,92 metara, a bronzanu medalju osvojila je ovog meseca na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici u poljskom Sopotu. Ivana je izjavila da je zadovoljna bronzanom medaljom, kao i da dve medalje osvojene na svetskim takmičenjima, u kratkom vremenskom periodu, predstavljaju veliki uspeh. Ona je u razgovoru sa gradonačelnikom istakla da joj predstoje mnoga velika takmičenja na kojima će se potruditi da osvoji još sjajnija odličja za svoju zemlju.

Novi Sad, 25. mart 2014. godine