Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА АНСАМБЛ ДРЖАВНОГ ПОЗОРИШТА МЛАДИХ ИЗ ЈЕРМЕНИЈЕ

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић примио је чланове ансамбла Државног позоришта младих из Јеревана, који ће у среду, 29. маја, у оквиру Селекције националне драме и позоришта 58. Стеријиног позорја извести представу "Вирус", по тексту Синише Ковачевића. Ово је прво учешће неког позоришта из Јерменије у званичном програму најзначајнијег позоришног фестивала у Србији.

- Веома ми је драго што је управо представа "Вирус" први српски комад постављен на јереванску сцену и што ансамбл Државног позоришта младих из Јерменије са овом представом учествује у такмичарској селекцији 58. Стеријиног позорја. Српски и јерменски народ везује много тога и ја се надам да ће започета сарадња између српских и јерменских културних и других институција у будућности наставити и да ће бити још плодотворнија- изјавио је Борко Илић.

Редитељ представе и директор позоришта Хакоб Казанчјан објаснио је да је текст Синише Ковачевића одабрао због  важности социјалног проблема на који указује.

-  Ова представа се бави друштвеним проблемом припадања и прихватања других и другачијих. Ми морамо преузети одговорност и прихватити болест каква је Сида, као и људе који од ње обољевају. Јавност се не сме држати по страни.

Директор Стеријиног позорја Селимир Радуловић се у име гостију захвалио на пријему и истакао важност учешћа овог театра у Селекцији националне драме и позоришта.

- Вођени основном идејом да се позориште врати Стерији, позвали смо позориште из Јерменије да са овом представом учествује на Фестивалу. У наредном периоду ћемо се потрудити да сваки наш драмски текст који се игра у иностранству да доведемо у Нови Сад, јер је то основна функција Стеријиног позорја - нагласио је  Селимир Радуловић.

Нови Сад, 28. маj 2013. године