Читај ми

ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ КУЋИ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ СУСРЕТА ПИСАЦА

 

У Београду је овог викенда одржан 50. јубиларни Међународни сусрет писаца који је окупио 50 писаца из 23 земље. Тема сусрета је „Поезија и историја“, а током те културне манифестације обележени су јубилеји Јована Дучића, Бранислава Нушића и Десанке Максимовић. Тим поводом, помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић примио је  у Свeчaној сали Градске куће учеснике овог сусрета који су данас у посети Новом Саду.

- Пре свега желим да истакнем чињеницу да је град Нови Сад град књиге, што доказују бројне манифестције које се одржавају у њему, као што је и Међународни сусурет писаца који Град Нови Сад годинама подржава. Тиме  доприносимо богаћењу културе нашег града и књигу уздижемо на ниво којем заслужује да припада. Град Нови Сад ће активно радити на промоцији књиге и свих вредности које она промовише, а све у циљу јачања културних капацитета и номинације града за Европску престоницу културе - рекао је том приликом Вања Вученовић.

Члан организационог одбора фестивала Миодраг Јакшић захвалио је Граду Новом Саду на пријему који је уприличен у част делегације писаца која је током овог сусрета посетила данас Нови Сад, Сремске Карловце, Фрушку Гору и Крчедин. Њу су чинили председник Удружења књижевника Азербејџана Анар Рзаев, председник Друштва писаца Босне и Херцеговине Амир Брка, председник Хрватског књижевнох друштва Валерио Орлић, Миланка Мамула из Италије, Владимир Благојевић из Београда и многи други.

Нови Сад, 23. септембар 2013. године