Čitaj mi

PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI POVODOM MEĐUNARODNOG SUSRETA PISACA

 

U Beogradu je ovog vikenda održan 50. jubilarni Međunarodni susret pisaca koji je okupio 50 pisaca iz 23 zemlјe. Tema susreta je „Poezija i istorija“, a tokom te kulturne manifestacije obeleženi su jubileji Jovana Dučića, Branislava Nušića i Desanke Maksimović. Tim povodom, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović primio je  u Svečanoj sali Gradske kuće učesnike ovog susreta koji su danas u poseti Novom Sadu.

- Pre svega želim da istaknem činjenicu da je grad Novi Sad grad knjige, što dokazuju brojne manifestcije koje se održavaju u njemu, kao što je i Međunarodni susuret pisaca koji Grad Novi Sad godinama podržava. Time  doprinosimo bogaćenju kulture našeg grada i knjigu uzdižemo na nivo kojem zaslužuje da pripada. Grad Novi Sad će aktivno raditi na promociji knjige i svih vrednosti koje ona promoviše, a sve u cilјu jačanja kulturnih kapaciteta i nominacije grada za Evropsku prestonicu kulture - rekao je tom prilikom Vanja Vučenović.

Član organizacionog odbora festivala Miodrag Jakšić zahvalio je Gradu Novom Sadu na prijemu koji je upriličen u čast delegacije pisaca koja je tokom ovog susreta posetila danas Novi Sad, Sremske Karlovce, Frušku Goru i Krčedin. Nјu su činili predsednik Udruženja književnika Azerbejdžana Anar Rzaev, predsednik Društva pisaca Bosne i Hercegovine Amir Brka, predsednik Hrvatskog književnoh društva Valerio Orlić, Milanka Mamula iz Italije, Vladimir Blagojević iz Beograda i mnogi drugi.

Novi Sad, 23. septembar 2013. godine