Читај ми

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo је у Градској кући представнике удружења особа са инвалидитетом, поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом. Пријему су поред градоначелника присуствовали и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват и помоћник градоначелника Вања Вученовић.

- Градска управа за социјалну и дечју заштиту води одговорну политику и кроз односе које негује са удружењима која заступају интересе особа са инвалидитетом, а Град ће увек настојати да пружа апсолутну подршку овим удружењима. Вишегодишњи проблем је у архитектонским баријерама са којима се свакодневно сусреће ова популација, затим неприступачност објектима од јавног интереса, проблем уређења стаза са слепе и слабовиде, као и недостатак звучних семафора који су вандалски уништени. Завод за изградњу града Новог Сада тренутно спроводи јавну набавку нових звучних семафора који ће сигурно бити од великог значаја за наше слепе и слабовиде суграђане. Оно што је позитивно јесте да је Град у 2013. години определио исти износ као и прошле године за реализацију програма којима се обезбеђују посебни облици социјалне заштите, а подсећања ради, буџет те године је био за 9% већи од овогодишњег – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да је поносан на чињеницу да је ове године у Новом Саду отворена прва Канцеларија за особе са инвалидитетом у Србији.

Председница организације слепих из Новог Сада Неза Ђуркић захвалила се градоначелнику на пријему у име свих удружења и истакла да Град и удружења морају блиско да сарађују како би се побољшао положај особа са инвалидитетом у нашем друшву.
Канцеларија за особе са инвалидитетом обавља послове који се односе на унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Новог Сада и представља организацију која у епицентар рада ставља потребе особа са инвалидитетом. Радно време Канцеларије која се налази на првом спрату Пословног центра „Аполо“ на Тргу слободе бр. 3 је од 7,30 до 15,30 часова сваког радног дана. Сви заинтересовани грађани могу доћи лично или контактирати Канцеларију позивањем броја 021/425-727.

Нови Сад, 3. децембар 2013. године