Čitaj mi

PRIJEM POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući predstavnike udruženja osoba sa invaliditetom, povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Prijemu su pored gradonačelnika prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat i pomoćnik gradonačelnika Vanja Vučenović.

- Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu vodi odgovornu politiku i kroz odnose koje neguje sa udruženjima koja zastupaju interese osoba sa invaliditetom, a Grad će uvek nastojati da pruža apsolutnu podršku ovim udruženjima. Višegodišnji problem je u arhitektonskim barijerama sa kojima se svakodnevno susreće ova populacija, zatim nepristupačnost objektima od javnog interesa, problem uređenja staza sa slepe i slabovide, kao i nedostatak zvučnih semafora koji su vandalski uništeni. Zavod za izgradnju grada Novog Sada trenutno sprovodi javnu nabavku novih zvučnih semafora koji će sigurno biti od velikog značaja za naše slepe i slabovide sugrađane. Ono što je pozitivno jeste da je Grad u 2013. godini opredelio isti iznos kao i prošle godine za realizaciju programa kojima se obezbeđuju posebni oblici socijalne zaštite, a podsećanja radi, budžet te godine je bio za 9% veći od ovogodišnjeg – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je ponosan na činjenicu da je ove godine u Novom Sadu otvorena prva Kancelarija za osobe sa invaliditetom u Srbiji.

Predsednica organizacije slepih iz Novog Sada Neza Đurkić zahvalila se gradonačelniku na prijemu u ime svih udruženja i istakla da Grad i udruženja moraju blisko da sarađuju kako bi se poboljšao položaj osoba sa invaliditetom u našem drušvu.
Kancelarija za osobe sa invaliditetom obavlja poslove koji se odnose na unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Novog Sada i predstavlja organizaciju koja u epicentar rada stavlja potrebe osoba sa invaliditetom. Radno vreme Kancelarije koja se nalazi na prvom spratu Poslovnog centra „Apolo“ na Trgu slobode br. 3 je od 7,30 do 15,30 časova svakog radnog dana. Svi zainteresovani građani mogu doći lično ili kontaktirati Kancelariju pozivanjem broja 021/425-727.

Novi Sad, 3. decembar 2013. godine