Читај ми

ПРИЈЕМ 20. ГЕНЕРАЦИЈЕ ПИТОМАЦА И ШТИЋЕНИКА ФОНДАЦИЈЕ "ПРИВРЕДНИК"

Помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић присуствовао је у Свечаној сали Матице српске пријему 20. генерације питомаца и штићеника Фондације "Привредник". Хуманитарни фонд "Привредник" је основан 1897. године у Загребу и од тада је то удружење помогло бројним генерацијама младих да се школују и запосле и тако допринесу укупном бољитку друштва. Фонд није функционисао у периоду од 1947. године до 1993, када је поново основан, а његово седиште је данас у Новом Саду.

- Данас присуствујемо свечаности која има велики значај, пре свега за питомце и штићенике који су од сада део велике породице "Привредника". Град Нови Сад је активан сарадник те Фондације и на годишњем нивоу предвиђа одређена средства за њен рад. Сматрамо да је она изузетно битна за развој наше омладине, талентоване деце, као и за подизање општег стандарда образовања у нашем друштву - изјавио је помоћник градоначелника Вања Вученовић и додао да ће Град Нови Сад наставити да, у складу са својим могућностима, помаже рад Фондације.

Свечаности су присуствовали председник Скупштине Града Новог Сада проф. др Синиша Севић, председник Матице Српске проф. др Драган Станић и министар просвете Републике Србије проф. др Томислав Јовановић који је у обраћању новопримљеним стипендистима истакао да је образовање најбоља инвестиција која има далекосежне последице и да заслужује боље место у нашем друштву, као и да ће Држава интензивно подржавати рад Фондације и других образовних институција. Његово Преосвештенство Епископ јегарски Господин др Порфирије је у име Управног одбора Фондације "Привредник" новим стипендистима пожелео добродошлицу и уручио приступнице. Тиме су  нови стипендисти стекли право на месечну стипендију, једнократну новчану помоћ и учење страног језика.

Нови Сад, 27. новембар 2013. године