Читај ми

ПРЕЗЕНТАЦИЈА РАДОВА НА ТЕМУ "МОДЕЛИ ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ У ЗЕМЉАМА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ"

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић отворио је скуп посвећен теми "Модели децентрализације у земљама Европске уније".

- Децентрализација је неминован процес у свакој демократској земљи, па тако и у Србији. Модернизација Србије подразумева суштинску децентрализацију која омогућава једнак приступ свих грађана државним институцијама, као и могућност да се глас грађана са локалног нивоа више и боље чује - истакао је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић

Скуп о децентрализацији одржан је у организацији Канцеларије Националног савета за децентрализацију Републике Србије у партнерству са Мисијом ОЕБС у Србији и Националном коалицијом за децентрализацију.

- Наш посао је да координирамо у процесу децентрализације и све оно што ми радимо има за циљ да заједничким снагама радимо на овом дуготрајном процесу, јер сва истраживања показују да смо ми високо централизована земља - рекла је директорка Канцеларије Националног савета за децентрализацију Републике Србије Наташа Чорбић

На скупу су одржане две презентације : Презентација модела децентрализације у земљама Европске уније проф. др Снежане Ђорђевић и Презентација модела фискалне децентрализације у земљама Европске уније проф. др Мирослава Прокопијевића.

Нови Сад, 8. фебруар 2011. године