Читај ми

ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА ДЕЦЕ ОД КРПЕЉА

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетио је Основну школу „Жарко Зрењанин“ где се спроводи превентивна акција заштите здравља деце од крпеља. Системске третмане против крпеља организује Град Нови Сад у сарадњи са предузећем „Циклонизација„ будући да се из године у годину повећава проценат крпеља који преносе лајмску болест.

- Град брине о безбедности најмлађих Новосађана, која се не огледа само у спречавању насиља, већ и у заштити њиховог здравља. Прелиминарна истраживања показују да је проценат крпеља заражених лајмском болешћу око 30 %, а управо су деца категорија која је највише изложена убодима крпеља. Ову акцију организујемо са циљем да зелене повешине учинимо безбедним за боравак и игру како ученика тако и малишана који живе у комшилуку - изјавио је проф. др Золтан Хорват.

Према речима менаџера за односе са јавношћу "Циклонизације" Дариа Аћимовића системски третмани против крпеља се углавном спроводе током априла, међутим ове године изузетно топла зима погодовала је томе да крпељи постану активни раније.  Акција се спроводи током викенда у двориштима свих школа и предшколских устананова, као и у дворишту Дома за особе са посебним потребама у Ветернику и Дечијег села у Сремској Каменици.

Нови Сад, 8. март 2014. године