Читај ми

ПРЕКО ДЕСЕТ ХИЉАДА МАРАТОНАЦА НА ФРУШКОЈ ГОРИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић означио је старт 35. Планинарског маратона на Фрушкој гори који се одржава током викенда у организацији Планинарског спортског друштва «Железничар».

- Веома ми је драго што велики број Новосађана и гостију из наше земље и региона учествује на овој традиционалној манифестацији, јер то значи да се враћамо природи и правим вредностима. Надам се да ћемо чешће пешачити по Фрушкој гори, а не само једном годишње када се организује маратон - изјавио је градоначелник Игор Павличић и позвао све учеснике на одговорно планинарење, како би заштитили природу Националног парка.

На традиционалном Планинарском маратону учествује преко десет хиљада маратонаца, љубитеља природе и заговорника здравог живота. Организатори су припремили укупно 17 стаза различите дужине и различитих висинских разлика, трасираних у брдовитом , шумском појасу Фрушке горе. Најкраћа стаза је дужине 10,5 километара, са висинском разликом 456 метара, а најдужа је дуга 111 километара са висинском разликом од 4119 метара.

Нови Сад, 28. април 2012. године