Čitaj mi

PREKO DESET HILЈADA MARATONACA NA FRUŠKOJ GORI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić označio je start 35. Planinarskog maratona na Fruškoj gori koji se održava tokom vikenda u organizaciji Planinarskog sportskog društva «Železničar».

- Veoma mi je drago što veliki broj Novosađana i gostiju iz naše zemlje i regiona učestvuje na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, jer to znači da se vraćamo prirodi i pravim vrednostima. Nadam se da ćemo češće pešačiti po Fruškoj gori, a ne samo jednom godišnje kada se organizuje maraton - izjavio je gradonačelnik Igor Pavličić i pozvao sve učesnike na odgovorno planinarenje, kako bi zaštitili prirodu nacionalnog parka.

Na tradicionalnom Planinarskom maratonu učestvuje preko deset hiljada maratonaca, ljubitelja prirode i zagovornika zdravog života. Organizatori su pripremili ukupno 17 staza različite dužine i različitih visinskih razlika, trasiranih u brdovitom , šumskom pojasu Fruške gore. Najkraća staza je dužine 10,5 kilometara, sa visinskom razlikom 456 metara, a najduža je duga 111 kilometara sa visinskom razlikom od 4119 metara.

Novi Sad, 28. april 2012. godine