Читај ми

ПРЕГОВОРИ СЕ НАСТАВЉАЈУ

Преговори представника Града Новог Сада и штрајкачког одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности настављени су данас у Градској кући због спора насталог одлуком Скупштине града о смањењу укупне масе зарада за 10 %.

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, заменик градоначелника др Саша Игић, члан Градског већа за финансије Живко Макарић и члан Градског већа за образовање, који истовремено обавља функцију шефа градског тима за преговоре, Милан Ђукић, разговарали су са представницима штрајкачког одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности.

- Град Нови Сад остаје при ставу да сви морамо заједнички сносити последице које нам на терет ставља општа економска криза. Спровођење одговорне политике подразумева заштиту интереса свих грађана Новог Сада, а не само запослених у јавним предузећима. До одлуке о смањењу масе зарада у јавним предузећима дошло је због смањења градског буџета од 22 %, односно смањења буџета јавних предузећа од 20 до 25 %. Менаџменту свих предузећа упућена је препорука да праведно распореде масу зарада, тако да се радницима који примају просечне или плате испод просека, не би смањивала примања.– истакао је градоначелник Игор Павличић и позвао штрајкачки одбор да се настави са преговорима.

Сви директори јавних предузећа позвани су да у Градску кућу доставе планове минимума процеса рада како штрајк не би утицао на свакодневни живот Новосађана.

Нови Сад, 18. јануар 2010. године