Čitaj mi

PREGOVORI SE NASTAVLJAJU

Pregovori predstavnika Grada Novog Sada i štrajkačkog odbora Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti nastavljeni su danas u Gradskoj kući zbog spora nastalog odlukom Skupštine grada o smanjenju ukupne mase zarada za 10 %.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zamenik gradonačelnika dr Saša Igić, član Gradskog veća za finansije Živko Makarić i član Gradskog veća za obrazovanje, koji istovremeno obavlja funkciju šefa gradskog tima za pregovore, Milan Đukić, razgovarali su sa predstavnicima štrajkačkog odbora Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti.

- Grad Novi Sad ostaje pri stavu da svi moramo zajednički snositi posledice koje nam na teret stavlja opšta ekonomska kriza. Sprovođenje odgovorne politike podrazumeva zaštitu interesa svih građana Novog Sada, a ne samo zaposlenih u javnim preduzećima. Do odluke o smanjenju mase zarada u javnim preduzećima došlo je zbog smanjenja gradskog budžeta od 22 %, odnosno smanjenja budžeta javnih preduzeća od 20 do 25 %. Menadžmentu svih preduzeća upućena je preporuka da pravedno rasporede masu zarada, tako da se radnicima koji primaju prosečne ili plate ispod proseka, ne bi smanjivala primanja.– istakao je gradonačelnik Igor Pavličić i pozvao štrajkački odbor da se nastavi sa pregovorima.

Svi direktori javnih preduzeća pozvani su da u Gradsku kuću dostave planove minimuma procesa rada kako štrajk ne bi uticao na svakodnevni život Novosađana.

Novi Sad, 18. januar 2010. godine