Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ ПАНЧЕВА У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je делегацију Града Панчева на челу са градоначелником Павлом Радановим. У оквиру прве званичне посете уприличен је пријем, након чега је уследио састанак на којем су представници два Града разменили искуства и проблеме са којима се свакодневно суочавају.

- Пријатно сам изненађен конкретношћу првог састанка са представницима Града Панчева. Будући да градска власт у Новом Саду има нешто дужи мандат, предочили смо колегама десетомесечно искуство, упознали их са кључним проблемима, иницијативама и будућим плановима. Од представника Града Панчева чули смо како они решавају своје проблеме, а као заједнички истакнути су они који се тичу предшколских установе, комуналног система и великог броја запослених у Јавним предузећима  - истакао је градоначелник Милош Вучевић и додао -Оно што нас очекује у будућности је свакако и припрема заједничких пројеката, имајући у виду да се следеће године, отварају нове могућности за аплицирање локалних самоуправа са јавним предузећима и високошколским установама за донаторска средства Европске Уније.

Састанку су присуствовали и заменици градоначелника као и чланови већа за финансије, привреду, здравство, културу, образовање и спорт, који су разговарали о сарадњи градских управа Новог Сада и Панчева.

Посебна пажња посвећена је темама  у области пољопривреде, као и  културе будући да је Град Панчево донео Стратегију културног развоја што је важно искуство за Нови Сад на путу ка Европској престоници културе 2020. године.

Нови Сад, 25. јул 2013. године