Čitaj mi

PREDSTAVNICI PANČEVA U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je delegaciju Grada Pančeva na čelu sa gradonačelnikom Pavlom Radanovim. U okviru prve zvanične posete upriličen je prijem, nakon čega je usledio sastanak na kojem su predstavnici dva Grada razmenili iskustva i probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

- Prijatno sam iznenađen konkretnošću prvog sastanka sa predstavnicima Grada Pančeva. Budući da gradska vlast u Novom Sadu ima nešto duži mandat, predočili smo kolegama desetomesečno iskustvo, upoznali ih sa klјučnim problemima, inicijativama i budućim planovima. Od predstavnika Grada Pančeva čuli smo kako oni rešavaju svoje probleme, a kao zajednički istaknuti su oni koji se tiču predškolskih ustanove, komunalnog sistema i velikog broja zaposlenih u Javnim preduzećima  - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao - Ono što nas očekuje u budućnosti je svakako i priprema zajedničkih projekata, imajući u vidu da se sledeće godine, otvaraju nove mogućnosti za apliciranje lokalnih samouprava sa javnim preduzećima i visokoškolskim ustanovama za donatorska sredstva Evropske Unije.

Sastanku su prisustvovali i zamenici gradonačelnika kao i članovi veća za finansije, privredu, zdravstvo, kulturu, obrazovanje i sport, koji su razgovarali o saradnji gradskih uprava Novog Sada i Pančeva. Posebna pažnja posvećena je temama  u oblasti polјoprivrede, kao i  kulture budući da je Grad Pančevo doneo Strategiju kulturnog razvoja što je važno iskustvo za Novi Sad na putu ka Evropskoj prestonici kulture 2020. godine.

Novi Sad, 25. jul 2013. godine