Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ НОВОГ САДА ПОСЕТИЛИ ПОБРАТИМСКИ ГРАД ДОРТМУНД

Представници Новог Сада члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ и чланица Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Јелена Атанацковић Јеличић боравили су у побратимском граду Дортмунду, а поводом наступа „East West Jazz“ orkestra. Оркестар „East West Jazz“ основало је удружење „East West Jazz Dortmund“ 2008. године у сарадњи са „Glen Buschmann Jazz“ академијом из Дортмунда и музичким институцијама града Ростова на Дону (Русија) и Новог Сада.

Међународни стручни жири именовао је овај састав за један од званичних оркестара Рура - главног града културе 2010. године, а чине га музичари са подручја Рура, из партнерских градова Дортмунда, Ростова и Новог Сада, као и одабрани гостујући солисти и доценти. У Дортмунду овај оркестар наступио је у џез клубу Домицил, и то са једним од водећих мушких вокала данашњице, џез и блуз певачем Денисом Роуландом.

Представници Новог Сада такође су се састали са заменицима градоначелника Дортмунда Манфредом Сауреом и Бригит Јордер, а примила их је и директорка Канцеларије за културу града Дортмунда Клаудија Кокошка. У Дортмунду је изражена обострана воља за унапређивање сарадничких односа између градова побратима у свим областима, а акценат је био на успостављању нових видова културне размене.

Нови Сад, 3. новембар 2010. године