Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић одржала је састанак у Градској кући са представницима Градског ученичког парламента. Састанку су присуствовали председници и заменици Градског ученичког парламента, који чине представници свих ученика парламената основних и средњих школа са територије Града, као и координаторка задужена за парламент др Драгана Ћорић.

Представници Градског ученичког парламента су на састанку изнели проблеме са којима се тренутно суочавају, а како су истакли њихова забринутост фокусирана је на полагање завршних испита за матуранте како у основној, тако и у средњој школи. Ванредна ситуација у којој смо се сви нашли, према њиховим речима, само је довела до отежавајућих околности јер су уведене велике промене у школству које су изазов и за њих, али и за њихове наставнике. С тим у вези, чланица Градског већа предложила је да се одржи заједнички састанак са представницима Министарства просвете, као и са активом директора Града Новог Сада. Такође, ученици су изнели и свој став о одржавању праксе у средњим стручним школама и скренули пажњу да су ускраћени за тај вид наставе.

Нови Сад је једини град у Србији који има оформљено Kоординационо тело за борбу против насиља у школама, и o тој теми на данашњем састанку изнете су одређене идеје и предлози како би се на што ефикаснији начин утицало на превенцију насиља у основним и средњим школама на територији Града. 

Нови Сад, 1. април 2021. године