Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНО СТВАРАЛАШТВО ДЕЦЕ НА РАСПУСТИЛИШТУ

Члан Градског већа за културу Вања Вученовић присуствовао је завршници манифестације образовања и културе деце ''Распустилиште''. ''Распустилиште'' је трајало три недеље, а реализовани су бројни едукативни програми и радионице, из различитих културно-уметничких области, који су били бесплатни за сву децу.

- Ово је манифестација која битно доприноси квалитетном испуњавању слободног времена наших најмлађих суграђана и друштво ''Распустилиште'' се труди да за време распуста научи децу о култури и подстакне их на стваралштво. Захваљујемо им се што предано раде на томе да деца стасавају на прави начин, и да израсту у квалитетне личности које ће учествовати у креирању живота друштвене заједнице. Град Нови Сад помно прати и помаже њихов рад, а настојаћемо да заједничким снагама направимо нове квалитетне пројекте, подизањем сарадње на виши ниво, а све у циљу побољшања и ширења лепезе програма за наше најмлађе – истакао је Вања Вученовић.

''Распустилиште'' је заживело пре готово 33 године, каже аутор тог програма Љиљана Гантар, и то на бази полазишта да школа није једино место у којем треба образовати децу. Како је изјавила, након три деценије искуства, ''Распустилиште'' је показало да служи развијању креативности код деце.
Завршница манифестације је прилика да се кроз својеврсан програм покаже шта су све најмлађи Новосађани научили, уз велику помоћ високообразованих младих људи, добро обучених за рад са децом.

Нови Сад, 14. јануар 2016. године