Čitaj mi

PREDSTAVLJENO STVARALAŠTVO DECE NA RASPUSTILIŠTU

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je završnici manifestacije obrazovanja i kulture dece ''Raspustilište''. ''Raspustilište'' je trajalo tri nedelje, a realizovani su brojni edukativni programi i radionice, iz različitih kulturno-umetničkih oblasti, koji su bili besplatni za svu decu.

- Ovo je manifestacija koja bitno doprinosi kvalitetnom ispunjavanju slobodnog vremena naših najmlađih sugrađana i društvo ''Raspustilište'' se trudi da za vreme raspusta nauči decu o kulturi i podstakne ih na stvaralštvo. Zahvaljujemo im se što predano rade na tome da deca stasavaju na pravi način, i da izrastu u kvalitetne ličnosti koje će učestvovati u kreiranju života društvene zajednice. Grad Novi Sad pomno prati i pomaže njihov rad, a nastojaćemo da zajedničkim snagama napravimo nove kvalitetne projekte, podizanjem saradnje na viši nivo, a sve u cilju poboljšanja i širenja lepeze programa za naše najmlađe – istakao je Vanja Vučenović.

''Raspustilište'' je zaživelo pre gotovo 33 godine, kaže autor tog programa Ljiljana Gantar, i to na bazi polazišta da škola nije jedino mesto u kojem treba obrazovati decu. Kako je izjavila, nakon tri decenije iskustva, ''Raspustilište'' je pokazalo da služi razvijanju kreativnosti kod dece.
Završnica manifestacije je prilika da se kroz svojevrsan program pokaže šta su sve najmlađi Novosađani naučili, uz veliku pomoć visokoobrazovanih mladih ljudi, dobro obučenih za rad sa decom.

Novi Sad, 14. januar 2016. godine